Bu 4 Altcoin ‘Rekor Kurumsal Yatırım’ Görüyor!

Türev ürünler devi Chicago Mercantile Exchange’in (CME) düzenlediği Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) vadeli işlemleri ikinci çeyrekte büyük traderlardan rekor katılım gördü. Bu sırada altcoin projeleri XLM, XRP ve Solana tabanlı fonlarda artış görülmekte. İşte detaylar…

Bitcoin ve Ethereum, rekor katılım gördü

CME, büyük açık pozisyon sahiplerinin veya en az 25 Bitcoin vadeli işlem sözleşmesine sahip kuruluşların sayısının ikinci çeyrekte ortalama 107 olduğunu söyledi. Ethereum’un sözde büyük açık faiz sahiplerinin ortalaması ikinci çeyrekte 62 oldu. Borsa, büyük traderlardan gelen güçlü katılımı açıklarken, “Bitcoin vadeli işlemlerine kurumsal ilgi, yatırımcıların artan piyasa oynaklığından korunmak ve risk ve maruziyeti yönetmek için düzenlenmiş mekanlar / ürünler araması nedeniyle çeyrek boyunca artmaya devam etti” dedi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) CME vadeli işlemlerini düzenlemektedir. Standart Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi 5 BTC’ye eşdeğerken, mikro sözleşme 1 BTC’nin onda biri büyüklüğünde. Standart ETH vadeli işlemleri 50 ETH sözleşme büyüklüğüne sahipken, mikro vadeli işlemler 1 ETH’nin onda birine eşdeğerdir. CME’nin düzenli ve nakit uzlaşmalı vadeli işlemleri, kripto para birimine sahip olmak zorunda kalmadan maruz kalmak isteyen kurumlar için uzun zamandır tercih edilen bir seçenek olmuştur.

İlk çeyrekteki ralli, yatırımcı hareketlerini belirledi

Büyük sahiplerin rekor katılımı, en iyi kripto para birimlerinin ilk çeyrek rallisini genişletmesiyle geldi. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Bitcoin Haziran ayına kadarki üç ayda yüzde 7 artarak yılın ilk yarısındaki yüzde 84’lük yükselişini teyit etti. Altcoin ETH ise ilk altı ayda yüzde 61 değer kazandı. CME, riskten korunma araçlarına olan talebin BTC ve ETH vadeli işlem ve opsiyonlarındaki işlem hacimlerini ve açık pozisyonu da ilk yarıda tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkardığını söyledi.

Hangi Altcoinler Golden Cross Oluşturdu? İşte Tahminler!

İşlem hacmi, belirli bir günde işlem gören sözleşme sayısını ifade eder. Açık pozisyon ise herhangi bir zamanda aktif olan sözleşme sayısını ifade eder. Açık pozisyondaki bir artış, piyasaya yeni para akışını temsil eder. Standart Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine olan açık pozisyon ilk yarıda ortalama 14.800 sözleşme ile rekor kırarak 2022’ye kıyasla yüzde 15 artış gösterdi. Bu arada, Bitcoin opsiyonlarına olan açık pozisyon ortalama 9.400 sözleşme ile 2022’ye kıyasla yüzde 175’lik etkileyici bir artışı teyit etti.

XRP, XLM ve SOL dikkat çekiyor

Diğer yandan Kurumsal yatırımcılar bu yıl XRP, Stellar’ın XLM ve Solana’nın SOL tabanlı ürünlerine olan tahsisatlarını, piyasa duyarlılığı genel olarak ılımlı ve Fed artışlarına bağlı kalsa bile artırdı. CCData tarafından hazırlanan yeni bir rapor, XLM tabanlı ürünlere yapılan yatırımların, Grayscale’in XLM ürününde yüzde 330’un üzerinde bir prim kaydeden önemli bir artışla, yönetim altındaki varlıklarda (AUM) yüzde 62,7 artışla 17,3 milyon dolara yükseldiğini gösteriyor. Ayrıca, XRP ve SOL tabanlı ürünler AUM’de sırasıyla yüzde 33,2 ve yüzde 55,7 artış kaydederek 65,7 milyon dolar ve 87,8 milyon dolara ulaştı.

Kurumsal Yatırımcılar Bu Altcoin'den Satıyor!

Bununla birlikte, ürün hacimleri açısından, ProShares’in Bitcoin Strategy ETF’si (BITO), Haziran ayına göre yüzde 2,96’lık bir artışla günlük ortalama hacimlerde 179 milyon dolar ile hacimlere hakim oldu. Grayscale’in bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) tröst ürünleri, sırasıyla %29,7 ve %60,4 artışla 83,0 ve 31,0 milyon dolarlık ortalama günlük hacim ile takip etti. Bu ayın başlarında, bir ABD yargıcı XRP tokenlerinin borsalarda satışının yatırım sözleşmesi teşkil etmediğine hükmederek XRP’ye biraz neşe getirdi. Karar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaklaşık üç yıldır yasal bir savaş veren Ripple Labs için kısmen olumlu bir sonuç oldu.

Karar aynı zamanda SOL, Cardano’nun ADA’sı ve diğer altcoinlerde de yükselişe neden oldu çünkü traderlar muhtemelen XRP’nin kararını kripto piyasası için olumlu bir sonuç olarak değerlendirdi. Geçtiğimiz birkaç ay içinde kripto piyasası, özellikle ABD’de, geçen yılki gerilemenin ardından toparlanmaya çalışırken bir düzenleyici eylem dalgasına maruz kaldı. SEC, 2020 yılında Ripple’a, firmanın kayıtsız menkul kıymetler sattığı iddiasıyla dava açtı. Ripple, bazı ürünlerine ve XRP Ledger ağına güç veren token olan XRP ile arasına tarihsel olarak mesafe koydu. Ancak davadaki herhangi bir ilerlemenin XRP fiyatları üzerinde açıkça bir etkisi var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-3