Boğa Formasyonu Var! Bu 6 Altcoin İzlenmeli!

Piyasa gözlemcileri birden fazla altcoin grafiğinde boğa formasyonu tespit etti. Hareketli ortalamalarla ortaya çıkan bu formasyonlar, kısa vadede çift haneli toparlanma öneriyor.

Bu 6 altcoin’e dikkat, boğa formasyonu bu seviyelere işaret ediyor

Ethereum (ETH)

Kripto piyasası bu akşam 21:00 yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısını hevesle bekliyor. Bu esnada, Bitcoin ve altcoin piyasası üzerindeki potansiyel etkisi hakkında spekülasyonlar yaygın. FOMC, faiz oranlarıyla ilgili kararını 26 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak. Ardından Federal Rezerv (Fed) Başkanı Jerome Powell ile bir basın toplantısı yapacak.

CME FedWatch aracı, piyasanın büyük çoğunluğunun (%98,9) 25 baz puanlık bir artış beklediğini gösteriyor. Ancak asıl merak konusu bu kararın sonrasında ve bunun faiz artırım döngüsünün sonu anlamına gelip gelmediği.

Ether’in fiyatı, boğaların fiyatı 1.865 dolardan 20 günlük EMA üzerine çıkarmaya çalışmasıyla 1.830 dolara ulaştı. Bununla birlikte, ETH birden fazla ret ile karşılaştığı için ayılar, yukarı yönlü bir dalgalanmayı güçlü bir şekilde koruyor.

Şu anda, düşüş eğilimi gösteren yatırımcılar, fiyatı 1.820 doların altına çekmeye ve tutmaya çalışıyor. Bu da ciddi negatif hareketin önünü açıyor. Satıcılar başarılı olursa, ETH fiyatının 1.740 dolara doğru düzeltme başlatması söz konusu. Bu düşüş, fiyatın uzun süre 1.650 ila 1.750 dolar aralığında kalabileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte, fiyat mevcut artışını sürdürmeye devam ederse ve 20 günlük EMA’yı aşarsa, bu, daha düşük seviyelerde güçlü bir alım anlamına gelir. Bu da potansiyel olarak 1.904 dolara doğru bir ralliye yol açar. ETH fiyatı, 1.978 dolardaki kritik direncin üzerine çıkarsa sıradaki hedefi 2.000 dolar olacak.

Avalanche (AVAX)

Avalanche, geçtiğimiz hafta boyunca ayıların hakimiyetindeydi. Haftanın ilk dört gününde, 14.108 dolardaki açılış piyasa fiyatının hemen altında kırmızı bölgede dalgalandı. Açılış piyasa fiyatının altına düşmeden önce kısa bir süre için birkaç kez kırmızı bölgenin dışına çıktı. Ancak geçen hafta maksimum fiyatı olan 14,22 dolara temas etti.

Aşağıdaki grafik, AVAX’ın genişleyen alçalan bir takoz içinde dalgalandığını gösteriyor. En üstteki trend çizgisi yatay eksenden çok fazla sapma gösterse de, alttaki trend çizgisi büyük bir açı gösteriyor. Burada altcoin fiyatı daha düşük dipler (HH) yapıyor.

Teknik açıdan, yükselmeden önce (2) bölümünün alt trend çizgisiyle buluştuğu pembe çizgide direnç bulabilir. Ancak, bu alıcılar için mükemmel bir giriş bölgesini temsil ediyor. AVAX, Direnç 1’i 15 dolardan kırarsa, Direnç 2’ye de 17 dolardan temas edecek. Boğalar geri gelmezse, AVAX 21 dolardan Direnç 3’e ulaşma potansiyeline sahiptir. Kriptokoin.com olarak aktardığımız 25 Temmuz’un 50 milyon dolarlık girişim haberi, bu dirençlere ulaşması için AVAX’a bir miktar yardımcı oldu.

Shiba Inu (SHIB)

SHIB grafiği yükselen bir üçgen modeli oluşturduğu için son zamanlarda yatırımcıların dikkatini çekti. Bununla birlikte, heyecan, bu yükselen üçgen modelinden yeni ve uzun süreli bir toparlanmaya yol açabilecek potansiyel kopuşta yatıyor. Yükselen üçgen, daha yüksek dipler ve yatay bir direnç çizgisi ile karakterize edilen teknik bir grafik formasyonudur. Yatırımcılar genellikle bunu potansiyel bir yükseliş sinyali olarak yorumlar.

Boğa kırılması meydana gelirse ve Shiba Inu’nun fiyatı genel direnci aşarsa, satın alma ivmesinde bir dalgalanmaya yol açacak. Teknik analizler, yükselen üçgen modelinden başarılı bir kopuşun, SHIB’in fiyatını mevcut seviyesinden %25’lik potansiyel bir kazancı temsil ederek 0,00001 dolara yükseltebileceğini öne sürüyor.

Bu arada SHIB, kısmen Shiba Inu köpek logosu nedeniyle popülerlik kazanmaya başladı. Elon Musk hafta başında Twitter’dan dolaylı olarak SHIB’ten bahsetti.

XRP (XRP)

XRP destekçisi bir analist olan Mr.Huber’e göre, şu anda XRP’ye yönelik büyük bir talep var. Analist, günde bir ila dört milyar dolar değerinde XRP talep edildiğini kaydetti. Huber, başka bir analiste yanıt veriyordu. Mobarak’a göre Ripple, açık piyasadan önemli hacimlerde XRP satın alıyor. Genel bir boğa koşusu durumunda XRP’nin piyasaya tepki vermeyeceğine inanıyor.

Mobarak’a yanıt veren Huber, XRP’ye olan talebin, geçen yıl Ripple’ın satışları aracılığıyla sunabileceğinden %800 daha fazla arttığını belirtti. TradingView’in analitik platformundan bir ekran görüntüsü kullanan Huber, Ripple’ın XRP’lerini satarak arzı %10 artırdığını açıkladı. Aynı zaman diliminde XRP fiyatının organik olarak %80 arttığını belirtti.

Huber, görüşünü desteklemek için, XRP’nin fiyatındaki %80’lik artış sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nde dijital token için herhangi bir fon, ETF veya başka bir yatırım aracı olmadığını belirtti. Ayrıca, XRP’yi tutmak ve satmamak için herhangi bir teşvik, getiri veya staking ödülü olmadığını da açıkladı.

XRP fiyatı Eylül’e kadar 10 dolar olacak mı?

Bazı piyasa gözlemcilerine göre, XRP fiyatı bu yıl 10 doları görecek. Bu, altta yatan temellere değil, teknik grafik analizine dayanmaktadır. Geçmiş eğilimlere göre, aylık yüzde geçmişte olduğu gibi aynı yörüngeyi görürse, fiyat bu çeyreğin başlarında 1. 70 dolara, Ağustos’ta 6 dolara ve Eylül’de 10 doların üzerine ulaşabilir.

Bu fiyat tahmini, mevcut 0. 70 dolardan büyük bir hareket gibi görünse de, bazılarının sahip olduğu başka bir hedeften hala uzak olacak. Popüler bir Simpsons meme’ine dayanarak, XRP hakkındaki çılgın çevrimiçi spekülasyonlar madeni para başına 589 dolara ulaştı.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin’in fiyatı, Maker’dan (MKR) sonra en çok kazananlar listesine liderlik ederek büyük bir yükselişi sürdürmeye devam ediyor. Daha geniş kripto para piyasası satış baskısıyla karşı karşıya kalırken, Dogecoin geçen hafta %16 artışla ters bir hareket kaydetti. Şu anda, %2,5 yükseldiği 0.07876 dolar bölgesinde işlem görüyor.

Bu esnada, mevcut Dogecoin momentumundan yararlanmak isteyen yatırımcılar, herhangi bir yeni giriş yapmadan önce bu seviyeleri izlemelidir. DOGE şu anda 0,083 dolarda sert bir direnç ile karşı karşıya. Ali Martinez, 452.000 cüzdanın 0,070 ile 0,076 dolar bölgesinde 51.4 milyar DOGE satın aldığını açıkladı. Bu da mevcut seviyelerin 0,083 dolar için zemin olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca Santiment’in son verileri, altcoin fiyatının son iki hafta içinde %25’ten fazla arttığını gösterdi. Bu da birçok ortalama Dogecoin yatırımcısı için önemli karlar sağladığını ortaya koydu. Analiz platformu ayrıca, geçen yıl aktif olan DOGE yatırımcılarının %2. 4’ün üzerinde bir yatırım getirisi elde ettiğini de belirtti. Ayrıca, bu yatırımcıların, DOGE henüz ulaşmadığı riskli bir FOMO bölgesine girdiğinde potansiyel olarak daha da yüksek kazançlar görebileceklerini tahmin etti.

Diğer on-chain metrikler de altcoin fiyat rallisini destekliyor. DOGE fiyatı, 0,08 doların üzerinde güçlü bir teknik kırılma sağladı. Bu seviyelerin üzerinde devam ederse, %20.000’lik bir fiyat rallisine yol açacak.

DOGE kısa vadeli hedefler

Yukarıdakilerle birlikte, DOGE şu anda 0,09 doların üzerindeki bir sonraki hedefine doğru ilerliyor. Başlangıçta 0,1 doların üzerindeki üst hedefleri güvence altına almaya çalışacak. Ayrıca, günlük aktif adres sayısı bir aydan uzun süredir yükseliyor. Bu da ufukta yeni bir yükseliş dalgasının olabileceğini gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2