Bloomberg Analistleri, Ethereum ETF Başvurularının Onaylanma İhtimalini Açıkladı: Spot Ethereum ETF’i Gelir Mi?

Bloomberg ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, Cuma günü yayınladıkları bir nota göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum vadeli ETF’lerini onaylama ihtimalini %75’e yükseltti.

Analistler, olumlu görünümlerinin nedenleri olarak SEC’e yapılan 12 başvurunun son zamanlarda gösterdiği artışın yanı sıra düzenleyicinin kriptoya yönelik tutumundaki belirgin değişimi gösterdi.

Analistlere göre SEC’in kripto paralara tutumu değişiyor.

SEC halihazırda birkaç Bitcoin vadeli ETF’sini onaylamış durumda. Balchunas ve Seyffart, SEC’in benzer özelliklere ve risklere sahip Bitcoin vadeli ETF’lerine izin verdikten sonra Ethereum vadeli ETF’lerini reddetmesi halinde yasal zorluklarla karşılaşacağına inanıyor.

“Ethereum Vadeli İşlemler ETF Başvuruları Ekim Ayında Kabul Edilebilir”

Analistler ayrıca, Bitcoin vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesinden iki yıl sonrasını temsil eden Ekim ayının Ethereum vadeli işlem ETF’lerinin piyasaya sürüleceği ay olabileceğini belirttiler.

Öte yandan James Seyffart yaptığı açıklamasında hem Bitcoin Spot ETF’inin onaylanması hem de vadeli işlemler Ethereum ETF’lerinin onaylanması durumunda ETH Spot ETF’inin de onaylanmasının yalnızca bir zaman meselesi haline geleceğini söyledi.

Tarih vermek gerekirse de ETH Spot ETF’inin vadeli işlemler ETF başvurusunun kabul edilmesinden en yakın 260 gün sonra kabul edilebileceğini aktardı.

Bununla birlikte, SEC’in Ethereum’un bir menkul kıymet veya emtia olarak statüsü konusundaki tavrı gibi kripto ETF’leri için hala birçok belirsizlik ve engel olduğu konusunda uyarıda bulundular.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5