Bitcoin Tahminleri Çıktı! O Analistlerden Korkutan Uyarı!

Analistlerin Bitcoin tahminlerine yer vereceğiz bu yazımızda. Korkutan uyarılar var. İlk analistimiz DonAlt’tan başlayalım. Bakalım BTC için neler demişler.

DonAlt Bitcoin için bakış açısını paylaştı

DonAlt Bitcoin için birkaç ay boyunca kritik bir direnç seviyesini aşmak için verdiği ısrarlı mücadeleye dikkat çekiyor. Bu noktaya ilişkin endişelerini dile getirerek Bitcoin (BTC) konusunda uyarıda bulunuyor. DonAlt  bakış açısını 52.700 takipçisiyle paylaşıyor. Ayrıca şu anda Bitcoin üzerinde güçlü bir düşüş duruşunu sürdürdüğünü iddia ediyor. BTC’de short pozisyonları olmamasına rağmen, düşüş eğilimine katkıda bulunan birden fazla neden olduğunu açıklıyor.

DonAlt, Bitcoin’in 32.000 doların hemen altındaki direnç seviyesinin üzerine çıkamamasının altını çiziyor. Küresel hisse senedi piyasaları güç sergilerken, Bitcoin BTC’nin bu önemli eşiği defalarca geçemediğini vurguluyor. Bu zıtlık, sorunun yaygın bir piyasa zayıflığından ziyade Bitcoin’e özgü olduğunu gösteriyor.

Diğer endişeler

DonAlt tarafından dile getirilen bir diğer endişe daha var. Buna göre o da Bitcoin BTC’nin son zamanlarda olumlu haber ortamında düşüş eğilimi göstermesi. DonAlt yükseliş haberlerinin fiyatı yukarı çekemediği durumları hatırlatıyor. Buna göre, bu durumu yükseliş döneminde olumsuz haberlerin fiyatı aşağı çekemediği geçmiş senaryolarla karşılaştırıyor.

BTC'nin Her Adımını Bilen Analistten Şaşırtan Bitcoin Tahmini!

Bitcoin’in 2022’deki dip seviyesinden yukarı doğru istikrarlı bir şekilde yükselişi ile kripto para biriminin kademeli olarak düşüşe geçtiği ve önemli destek seviyelerini kaybettiği mevcut durum arasındaki fiyat davranışı farkının altını çiziyor. Bu gözlemler, Bitcoin’in olumlu haberlerden faydalanamamasıyla birleşiyor. Buna göre, kripto para biriminin fiyat gidişatına ilişkin mevcut düşüş perspektifine katkı sağlıyor.

Tone Vays’ten kritik BTC uyarısı

Tecrübeli bir Bitcoin (BTC) analisti olan Tone Vays, amiral gemisi kripto para biriminin karşı karşıya olduğu kritik bir dönüm noktası hakkında bilgi veriyor. Artan satış baskısı endişeleriyle Vays, portföyündeki Bitcoin dağılımını azalttığını açıklıyor. 122.000 YouTube abonesine konuşan Vays, BTC’nin düşüş eğilimi yaşama olasılığının önemli olduğunu vurguluyor.

Vays, daha önce Bitcoin’in bir sonraki hareketli ortalamaya inme olasılığını belirttiğini söylüyor. Ayrıca günün mumunun bir önceki günün mumunun altına düşmesinin önemini özetlediğini açıklıyor. Bu koşullar altında, Bitcoin’in bir sonraki hareketlerinin belirsizliği nedeniyle tahsisin %50’ye düşürülmesinin ihtiyatlı olacağını öne sürüyor. Bitcoin BTC’nin davranışının öngörülemez doğasına dikkat çekerek, 25.000 dolar destek seviyesinin altına düşme potansiyelini vurguluyor. Böyle bir düşüşün olması halinde fiyatın 20.000 dolar seviyelerine geleceğini söylüyor.

Analist Pentoshi’den önemli uyarı

Analist, 25.000 dolarlık psikolojik destek seviyesinin yeniden ziyaret edilmesinin yatırımcılar ve traderlar arasında bir panik satış dalgasını tetikleyebileceği konusunda uyarıyor. Vays, böyle bir senaryonun daha da önemli düşüşlere yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca kripto para piyasası için korkunç bir duruma neden olabileceğini iddia ediyor.

Bitcoin’in mevcut gidişatını tersine çevirmesinin aciliyetinin altını çizen Vays, önümüzdeki ayın çok önemli olduğunu vurguluyor. Bunun yapılmaması yaygın paniği tetikleyerek madencileri etkileyebilir ve potansiyel olarak Bitcoin fiyatının 20.000 doların altına düşmesine neden olacak. Şu an itibariyle Bitcoin 29,483 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin için potansiyel katalizör

Pentoshi önümüzdeki aylarda Bitcoin’i (BTC) olumlu yönde etkileyebilecek iki potansiyel katalizör belirledi. Pentoshi, 700.800 Twitter kullanıcısından oluşan hatırı sayılır bir takipçi kitlesiyle, yaklaşan Bitcoin halving olayının ve Amerika Birleşik Devletleri’nde spot BTC borsa yatırım fonunun (ETF) potansiyel onayının iyimserlik için nedenler sunduğunu vurguluyor. Bu bakış açısı, Bitcoin’in içinden geçtiği zorlu bir piyasa ortamını takip ediyor.

Pentoshi Bitcoin BTC için kısa vadeli zorlukların devam edebileceğini kabul ediyor. Ancak, fiyata dayalı kapitülasyonun en kötüsünün sona ermiş gibi göründüğünü vurguluyor. Diğer taraftan bu tür bir kapitülasyon, panik satışları ve önemli işlem hacimlerini içeriyor. Ayrıca varlığın fiyatını, uzun vadeli potansiyeline bakılmaksızın birçok yatırımcının satmaya istekli olduğu seviyelere indiriyor. Diğer taraftan, kriptokoin.com olarak baktığımızda bir varlığın fiyatının uzun bir süre boyunca konsolide olmasıyla karakterize edilen zamana dayalı kapitülasyonun da sona yaklaştığını belirtiyor. Böyle bir model genellikle potansiyel bir piyasa dibinin göstergesi olarak kabul ediliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2