Bitcoin İçin 100.000 Dolar Fiyat Seviyesi Gerçekçi Mi? Analist Keşfettiği Yeni Metrikle Yanıtladı

Bitcoin birkaç haftadan beri fiyatında durgunluk yaşıyor. Bununla birlikte, bir kripto para analiz şirketi olan CryptoQuant’tan bir analiste göre, Bitcoin için 100 bin fiyat hedefi hala yatırımcıların zihninden çok uzakta.

Analist, harcanmamış işlem çıktılarının (UTXOs) tüm grupları için Bitcoin piyasasının gerçek servet miktarını ölçen Gerçekleşmiş Değer adlı bir metrik kullandı. Bu metrik, piyasa fiyatına dayalı spekülatif değerden ziyade dolaşımdaki Bitcoin’in gerçek değerini yansıtıyor.

Analist, Gerçekleşmiş Değeri mevcut fiyata dayalı olarak var olan tüm Bitcoin’lerin toplam değeri olan Piyasa Değeri ile karşılaştırdı. Gerçekleşen Değer ile Piyasa Değeri arasındaki oranın her fiyat döngüsünde azaldığını tespit ederek, fiyat artışına Bitcoin piyasasının gerçek zenginliğinde orantılı bir artışın eşlik etmediğini gösterdi.

Analist, Gerçekleşmiş Değeri arttırmada en etkili faktörün yeni yatırımcıların varlığı ve Bitcoin piyasasındaki sermayelerinin büyümesi olduğunu açıkladı. Bununla birlikte, son dokuz ayda Bitcoin fiyatındaki %99’luk büyümeyle birlikte, Bitcoin’in Gerçekleşen değerine yalnızca %1.5’lik bir ekleme yapıldığını gözlemledi. Bu da analiste göre BTC’de fiyat performansının yeni yatırımcılara servet aktarmak ve yatırımcıların ellerindeki paranın değerini arttırmak için uygun olmadığını gösteriyor.

Bu nedenle analist, mevcut duruma rağmen Bitcoin için 100.000 fiyat hedefinin çoğu yatırımcı için hala ulaşılamaz düzeyde olduğu sonucuna vardı. Gerçekleşmiş Değeri artırmak ve Bitcoin’i daha cazip ve değerli hale getirmek için daha fazla benimseme ve yeniliğe ihtiyaç olduğunu öne sürdü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4