Binance, SEC Karşısında Mahkemeden Koruma İstedi!

Dünya’nın en büyük kripto para borsası Binance, ABD’de hukuki sorunlar ile boğuşmaya devam ediyor. Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu SEC, borsanın ABD iştiraki Binance.US hakkında art arda soruşturma ve davalar açıyor. Lider alım-satım platformu ise hukuki süreçlerden en az zararla çıkmak için elinden geleni yapıyor.

Bu gece saatlerinde ortaya çıkan belgelere göre Binance, mahkemeye SEC konusunda bir itiraz yaptı. 14 Ağustos tarihli mahkeme dosyasına göre borsa, davacı karşısında koruma talep ediyor. Borsa avukatları, SEC’in “balık avına” çıktığını iddia etti.

Binance avukatlarının yaptığı başvuruya göre SEC, aşırı geniş arama ve araştırmalar ile elinde net bir delil olmadan borsanın üzerine gidiyor. Yetkililer bu nedenle devlet kurumunun hareketleri için “balık avı” benzetmesi yaptı. Borsa, davaya göre SEC’in varlık saklama konusunda bir araştırma yapma yetkisinin olmadığı itirazını da iletti.

Lider kripto para alım-satım platformunun bir başka itirazı ise alıkoyulma şartları üzerine oldu. Binance, ABD finans düzenleyicisinin soruşturma için kurucu Changpeng Zhao’yu (CZ) hazır tutma talebine karşı çıkıyor.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, kayıt dışı işletme ve menkul kıymet satışı gerekçesiyle platforma dava açtı.

source site-1