ABD’li Senatörler, Elon Musk’ın Kendi Kripto Parasını Çıkarmasından Endişe Ettiklerini Açıkladı!

Stablecoinleri düzenlemeyi amaçlayan bir yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde iki partinin de muhalefetiyle karşı karşıya.

Bazı meclis üyeleri, tasarının Elon Musk gibi teknoloji patronlarının kendi stablecoinlerini piyasaya sürmelerine ve küresel ödeme piyasasına hakim olmalarına olanak sağlayabileceğinden korkuyor.

Temsilci Don Beyer tarafından sunulan tasarı, stablecoin ihraç edenlerin bir bankacılık sözleşmesi almasını, federal rezerv kurallarına uymasını ve Hazine Bakanlığı ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu’ndan onay almasını gerektirecek. Tasarı ayrıca stablecoinlerin kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi yasadışı faaliyetler için kullanılmasını engellemeyi amaçlıyor.

Bununla birlikte, bazı üyeler tasarının çok geniş olduğunu ve kripto para endüstrisindeki yenilik ve rekabeti engelleyebileceğini savunuyor. Ayrıca tasarının, düzenlemelere uymak ve stablecoin piyasasına girmek için kaynaklara ve nüfuza sahip teknoloji devlerine haksız bir avantaj sağlayabileceğinden endişe ediyorlar.

Komite başkanı Temsilci Maxine Waters, tasarının Elon Musk’ın “Twitter X” şirketinin kendi stablecoin’ini çıkarmasına ve küresel bir ödeme sağlayıcısı olmasına izin verebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Waters bunu “korkutucu bir öneri” olarak nitelendirdi ve Cumhuriyetçi arkadaşlarını tasarıya verdikleri desteği yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

Komitenin en kıdemli üyesi olan Cumhuriyetçi Patrick McHenry de tasarıya ilişkin çekincelerini dile getirdi. McHenry, tasarının, Facebook’un veri gizliliği skandallarını ele alış biçimi nedeniyle Kongre’ye saygısızlık suçlamalarıyla karşı karşıya olan Mark Zuckerberg’e düzenlenmemiş bir pazarın anahtarlarını teslim edebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4